2017-02-13 12:51:00

Proslavili blagdan bl. Alojzija Stepinca, drugog zaštitnika naše biskupije

U požeškoj crkvi sv. Lovre, 10. veljače u večernjim satima svečano je proslavljen blagdan bl. Alojzija Stepinca, drugog zaštitnika spomenute crkve i Požeške biskupije. Slavlje je predvodio biskup Antun Škvorčević u koncelebraciji s tridesetak svećenika, među kojima su bili kanonici požeškoga Stolnog kaptola na čelu s prepoštom Ivicom Žuljevićem, župnici grada Požege i drugi svećenici iz župa Katedralnog arhiđakonata te iz središnjih biskupijskih ustanova među kojima je bio i ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi vlč. Želimir Žuljević.

Započinjući misno slavlje biskup je pozdravio nazočne, podsjetivši ih da se danas navršava 57. obljetnica smrti bl. Alojzija Stepinca. Rekao je da među tolikim velikanima tijekom trinaeststoljetne povijesti našega naroda posebno svijetli njegov lik, jer je u njemu progovorila Božja snaga koja ga je pokretala, od koje je živio i po kojoj je imao moć položiti svoj život za Crkvu, za domovinu i za svoj narod. Pozvao je nazočne da mu večeras s mnogim njegovim štovateljima diljem Hrvatske iskažu poštovanje i zahvalnost, da u svojim srcima pročiste njegov lik te se bistriji vrate svojim domovima. Pored toga potaknuo ih je da povjere Bogu našu domovinu i one koji je vode, da ona bude zemlja dobra, mira i blagostanja.

Na misnom je slavlju pjevanje djelomično animirao i naš školski zbor pod dirigentskom palicom profesorice glazbe Ljube Šolić.


Katolička osnovna škola u Požegi