2017-01-12 13:00:40

Blagoslovom Škole započeli nastavak školske godine

Danas je u Katoličkoj osnovnoj školi započelo tzv. drugo polugodište i to na poseban način. Naime, otac biskup Antun Škvorčević jutros je pohodio Školu, učenike i djelatnike te je tom prilikom održao i tradicionalni božićni obred blagoslova Škole i "svih koji prebivaju u njoj".

Biskup Antun je pozdravio sve na početku novog obrazovnog razdoblja, poželio svima da budu dobri graditelji kako vjetar ne bi otpuhnuo sve što učine u zaborav. Napomenuo je da danas postoje u svijetu mnoge ideologije i nastojanja koja imaju za cilj razgradnju, a ne izgrađivanje čovjeka u cjelovitu osobu. Uputio je Bogu molitvu da se svi prisutni odupru takvim ideologijama i da slijede nauk Isusa Krista koji je jedini pravi put, istina i život.

Uz oca biskupa obredu su suslužili naš vjeroučitelj vlč. Krunoslav Siroglavić koji je pročitao i Riječi iz Evanđelja, te tajnik Ivan Ereiz koji je čitao molitve.

Na koncu blagoslova osnivač naših katoličkih škola, biskup Antun udijelio je svoj pastirski blagoslov uz želje za uspješnom i zdravom novom godinom uz Isusa Krista te pozvao sve da zapjevaju svojevrsnu božićnu himnu Narodi nam se Kralj nebeski.


Katolička osnovna škola u Požegi