2016-12-23 11:33:54

Predbožićni susret djelatnika s ocem biskupom Antunom

Posljednji dan prije zimskih praznika i Badnjaka, 23. prosinca, u školskoj blagovaonici Katoličke osnovne škole u Požegi, upriličen je susret djelatnika katoličkih škola na području Požeške biskupije s njihovim osnivačem, ocem biskupom dr. Antunom Škvorčevićem. 

Na početku prijema sve je prisutne pozdravio predstojnik Ureda za katoličke škole Požeške biskupije preč. Ivica Žuljević. Posebnu zahvalnost uputio je biskupu Antunu za sva nastojanja koja čini kako bi naše škole mogle pružati kvalitetu u obrazovanju i nadasve u odgoju hrvatske mladeži. Poželio je svima, a napose ocu biskupu blagoslovljen Božić te mu je predao riječ.

Biskup Antun je zahvalio svima za svo dobro koje čine u katoličkim školama. Istaknuo je kako djecu treba odgajati po Isusovom modelu po kojemu se trebaju izgrađivati i sami djelatnici katoličkih škola jer su predodređeni za to samim tim što su se zaposlili u katoličkoj školi te tako prihvatili i njezin koncept. S objašnjenjem da je Božić sam Bog u nama, ravnateljima i svim djelatnicima te njihovim obiteljima poželio je čestit i radostan Božić.

Nakon otpjevane božićne pjesme Narodi nam se Kralj nebeski, svi su se okupili oko zajedničkog stola kojega su priredili vrijedni kuhari Katoličke osnovne škole u Požegi, te su zajedno uz Božji blagoslov i blagovali. Na kocu su se djelatnici spomenute škole i prigodno darivali.


Katolička osnovna škola u Požegi