2016-12-23 08:43:46

Održana božićna priredba

 U večernjim satima 22. prosinca učenici Katoličke osnovne škole u Požegi održali su kratak, ali nadasve jezgrovit program prigodom najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića. Program je održan u ispunjenoj  Dvorani sv. Terezije Avilske, a sastojao se od nekoliko dijelova.  

Prvo je nastupio zbor učenika mlađeg uzrasta naše Škole pod dirigentskom palicom profesorice Ljube Šolić, a uz iunstrumentalnu pratnju vlč. Marija Večerića te je počastio publiku trima božićnim pjesmama.

Nakon toga se prisutnima obratio voditeljski par Anja Kovačević i Dominik Marcelja koji su fantastično vodili program za koji je konferancu napisala profesorica Romana Thur.

Potom su na scenu izašli mladi recitatori koje je uvježbala učiteljica Josipa Petriška. Oni su na zanimljiv, dječji način donijeli publici svoje božićne inspiracije.

Središnji dio programa pripao je našoj mladoj glumačkoj družini koju vodi učiteljica Anita Rašić. Oni su izveli prigodni igrokaz pod nazivom Bog nema drugih ruku osim naših.

Kraj je priprao ponovno zboru, ali sada onom većem koji je također izveo set prigodnih pjesama.

Potom se prisutnima obratio ravnatelj Škole vlč. Želimir Žuljević koji je zahvalio svim sudionicima i svima poželio sretan i blagoslovljen Božić, a napose osnivaču Škole, ocu biskupu Antunu Škvorčeviću kojemu je potom predao riječ.

Biskup Antun zahvalio je djeci na prekrasnom programu i izrazio žaljenje što učenici više neće pjevati jer ga se to posebno dojmilo. Zahvalio je i roditeljima te djedovima i bakama za svaku pjesmu koju uspiju sa svojim malenima otpjevati kod kuće te je svima od srca zaželio radostan i blagoslovljen Božić.

Na koncu su, već tradicionalno, svi zajedno zapjevali svečanu božićnu pjesmu Narodi nam se Kralj nebeski.

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJA


Katolička osnovna škola u Požegi