2016-12-15 11:43:22

ZORNICA ZA DJELATNIKE POŽEŠKIH KATOLIČKIH ŠKOLA

U školskoj kapelici  Odgojno-obrazovnog centra  Požeške biskupije održana je 14. prosinca u ranim jutarnjim satima sveta misa zornica za djelatnike požeških katoličkih škola. Zornicu je predvodio sam osnivač, otac biskup Antun Škvorčević, a s njim su koncelebrirali preč. Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za katoličke škole, vlč. Želimir Žuljević, ravnatelj požeške Katoličke osnovne škole, vlč. Marijan Pavelić, vjeroučitelj u požeškoj Katoličkoj gimnaziji i vlč. Krunoslav Siroglavić, vjeroučitelj u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi. 

Pozdravljajući nazočne djelatnike dviju požeških katoličkih škola biskup Antun je rekao da se oni ovim misnim slavljem pridružuju brojnim vjernicima koji se okupljaju na mise zornice i time svjedoče kako žele da u njima osvane zora Božje stvarnosti te budu dionicima njegova svijeta.

Biskup je pozvao učitelje da u životnim poteškoćama nikada ne pomisle da ih je Bog napustio, nego shvate kako su to kušnje kojima ih on provjerava koliko su mu vjerni. Zamolio je sv. Ivana od Križa da po njegovu zagovoru u svima nazočnima trajno sviće zora Isusove pobjede nad smrću te je na njih i sve učenike kojima služe zazvao Božji blagoslov.


Katolička osnovna škola u Požegi