2016-12-13 13:21:39

Adventska duhovna obnova za djelatnike Škole

U večernjim satima 12. prosinca, u školskoj kapelici Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije održana je tradicionalna adventska duhovna obnova za djelatnike požeških katoličkih škola. Voditelj duhovne obnove bio je gvardijan franjevačkog samostana u Našicama, župnik našičke Župe sv. Antuna Padovanskog i dekan našičkog dekanata fra Zoran Bibić.

Duhovna je obnova bila organizirana u dva dijela. U prvom je dijelu fra Zoran Bibić djelatnicima naših škola progovorio o vremenu došašća i o veselju iščekivanja. Napomenuo je kako se nalazimo u najljepšem vremenu kada očekujemo rođenje Spasitelja našega Isusa Krista. Naglasio je kako je važno znati čekati i biti strpljiv te je potaknuo sve da upravo u ovome vremenu otvore svoja srca za Isusa te da ne upadnu u zamku postajanja praktičkih ateista gdje se ne negira postojanje Boga, nego se živi kao da On ne postoji.

Drugi dio duhovne obnove održao se u obližnjoj katedrali svete Terezije Avilske uz molitvu radosnih otajstava Svete Krunice. Djelatnici su također imali priliku za sakrament pomirenja s Bogom, a cijela duhovna obnova završena je euharistijskim slavljem.

Svetu je misu predslavio voditelj duhovne obnove fra Zoran Bibić u koncelebraciji s generalnim vikarom Požeške biskupije preč. Josipom Krpeljevićem, ravnateljem Katoličke osnovne škole u Požegi vlč. Želimirom Žuljevićem, ravnateljem Katoličke osnovne škole u Virovitici vlč. Marijom Večerićem i kancelarom Požeške biskupije vlč. Nikolom Legcem.


Katolička osnovna škola u Požegi