2016-12-02 12:46:29

ODRŽANA DRUGA VEČER MATEMATIKE

U prostorijama Katoličke osnovne škole u Požegi održana je 1. prosinca Večer matematike i to druga po redu. Ove se godine odazvao rekordan broj sudionika kojih je bilo oko 550. Program je započeo već nešto prije 17h kratkom predstavom prvih razreda na kojoj su sudjelovali naši prvašići sa svojim roditeljima te djeca, tete i roditelji iz Dječjeg vrtića sv. Leopolda Mandića.

 

U Večeri matematike sudjelovali su učenici koji to žele, zajedno sa svojim roditeljima te djedovima i bakma. Za njih je bilo pripremljeno čak 79 radnih centara, a svaki radni centar bio je jedna matematička igra koja je prikladna uzrastu pa su bile organizirane posebno igre za učenike od privih do osmih razreda.

Za večer matematike intenzivno se pripremalo zadnjih mjesec dana, a najveći je teret osim na profesore matematike Josipa Blagojevića i Martinu Lovrić, pao na učiteljice razredne nastave te na učenike viših razreda koji su dali veliki organizacijski doprinos vodeći većinu radnih centara.

- Ovo je jedan od načina s kojim pokušavamo učiniti da im matematika bude što bliža. Iskustvo iz ranijih godina su takva da djeca to obožavaju,rado sudjeluju u igrama, a mi sada nastojimo da tako bude i na redovnim satima matematike - istaknuo je voditelj projekta prof. Josip Blagojević.

Ovom se prilikom Katolička osnovna škola u Požegi zahvaljuje sponzorima koji su svojim doprinosom pripomogli organizaciji Večeri matematike, a to su:

Pizzeria Mama Mia

Slastičarnica Dolce Vita

Pekara Dan-Noć

(MNOGO) VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJI


Katolička osnovna škola u Požegi