2016-12-01 13:17:15

Održana duhovna obnova u Velikoj za učenike osmih razreda, pod nazivom: „Gospodine, da progledam!“

U subotu, 26. studenog, tridesetak učenika osmih razreda naše škole imali su duhovnu obnovu u Velikoj koju je predvodio njihov vjeroučitelj vlč. Krunoslav Siroglavić. Duhovna obnova je započela u 9 sati odricanjem od mobitela koji su stavljeni na jedno mjesto dok obnova ne završi i zazivom Duha Svetoga, a nakon toga je predstavljen program i podijeljene dužnosti za cijeli dan.

U 10 sati bio je prvi nagovor u kojem su učenici preko videa pogledali jedno svjedočanstvo vjere, a zatim bili upoznati sa važnošću molitve u njihovim životima, te suočeni s pitanjima zašto Crkva danas jest/nije popularna mladima i kako si možemo pomoći da susretnemo Isusa osobno. U 11.15 sati započelo je pokorničko bogoslužje u župnoj crkvi sv. Augustina, nakon kojeg je bila prilika za svetu ispovijed. Sveta misa je bila u 12.30 sati na kojoj je pjevanje organizirala učiteljica glazbene kulture, Ljuba Šolić. Nakon svete mise bio je zajednički ručak.

U poslijepodnevnom programu, učenici su u 15 sati pogledali film „Život je lijep“ kako bi im se približila ljepota obiteljskog života i odnosa između roditelja i djece. Nakon filma je bilo slobodno vrijeme za šetanje i razgovor, a u 17.40 održan je drugi nagovor u kojem su se učenici pripremili za dvije završne točke duhovne obnove. Prva je započela u 18 sati, a radi se o tome da su svi morali na pola sata biti u strogoj tišini i ne komunicirati jedni s drugima, kako bi ostavili prostora da im Bog progovori.

U 19 sati započelo je euharistijsko klanjanje u kojem je glavna nakana bila da se učenici susretnu s Isusom preko slavljenja i molitve, a u kojem se molilo i za sve učitelje naše škole, za dvije razrednice osmih razreda, za zajednički rast u ljubavi svih učenika škole i za one učenike osmih razreda koji nisu mogli biti prisutni na duhovnoj obnovi. Dirljivi trenutci klanjanja koje je trajalo gotovo do 20.30 sati zaključeni su zajedničkim blagoslovom s Presvetim Oltarskim sakramentom. Nakon toga je uslijedio povratak kućama.


Katolička osnovna škola u Požegi