2016-10-13 13:00:08

Osmaši dva dana u Vukovaru

U sklopu dvodnevne terenske nastave iz povijesti i hrvatskog jezika učenici osmih razreda s prof. povijesti Tomislavom Miličevićem i prof. hrvatskog jezika Romanom Thur 11. listopada uputili su se u Vukovar.

Prvoga dana učenici su u Memorijalnom centru Domovinskog rata poslušali predavanje na temu Domovinski rat i Bitka za Vukovar nakon čega su se zaputili u Muzej vučedolske kulture te Gradski muzej Vukovar. Upoznali su se s poviješću samoga grada, njegovom kulturom i običajima te značenjem ovoga grada u novijoj hrvatskoj povijesti. U poslijepodnevnim satima posjetili su šetalište uz Dunav te proveli vrijeme u zajedničkom druženju.

Drugoga dana učenici su obišli muzejske postave u sklopu Memorijalnog centra (vukovarske vojarne) te obišli Groblje tenkova na Trpinjskoj cesti, vukovarsku bolnicu, Memorijalno groblje te Ovčaru. Program terenske nastave završio je Školom  mira i kvizom na kojem su naši predstavnici Luka Marjanović i Bruno Pavičić osvojili 3. mjesto.

Naši su osmaši obogatili svoje znanje o Domovinskom ratu i razvoju samostalne Republike Hrvatske naučivši pritom cijeniti žrtvu Vukovara i važnost domoljublja kao i značenje slobode za koju su živote dali brojni branitelji i civili.

Sjećanje na njih nosit ćemo zauvijek u svojim srcima jer, kako je isklesano na Križu uz Dunav,  ''navik on živi, ki zgine pošteno!''

                                                                                  Romana Thur, prof.

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJI


Katolička osnovna škola u Požegi