2016-09-22 12:00:53

DJECA, PRIJATELJI U PROMETU!

Dana 21. rujna  našu su školu posjetili kontakt policajci Ivan Puljašević i Željko Drašković koji provode projekt Ministarstva unutarnjih poslova, PU Požeško – slavonske „Djeca, prijatelji u prometu!“. Kada prelaziti preko ceste, što znači crveno, što zeleno, a što žuto svjetlo na semaforu, što je zebra, kada je policajac na raskrižju kada se smije, a kada ne smije prelaziti cesta, samo su neki od korisnih savjeta koje su naši prvašići danas imali priliku čuti, a sve u svrhu pravilnog i sigurnog kretanja na putu od kuće do škole.

Kada je završilo predavanje, prvašići su imali priliku pitati što ih zanima u vezi sigurnosti kretanja u prometu, a dobili su i listiće na kojima moraju ispuniti svoje podatke čime sudjeluju u nagradnoj igri čije će izvlačenje biti na Dan otvorenih vrata policije koji će se održati 27.rujna 2016.g. na glavnom gradskom trgu.

Budući da su se policajci doista potrudili našim prvašima približiti sigurnost u prometu, prvaši su naše kratko druženje priveli kraju prigodnom pjesmom „Semafor“ koji su dan prije učili na satu glazbene kulture.

Od najranije dobi djecu je vrlo važno poučiti prometnim pravilima kako bi bili što sigurniji u prometu  jer kao što znamo djeca su najugroženiji sudionici prometa i zato im svi moramo pomoći. 


Katolička osnovna škola u Požegi