2016-09-09 12:58:19

Misa zaziva Duha Svetoga

U petak 9. rujna u požeškoj katedrali sv. Terezije Avilske održana je misa zaziva Duha Svetoga za učenike Katoličke osnovne škole u Požegi te predstavnike ostalih gradskih škola. Misu je predvodio dijecezanski biskup mons. dr. Antun Škvorčević u zajedništvu s predstojnikom Ureda za katoličke škole Požeške biskupije preč. Ivicom Žuljevićem, ravnateljem naše škole vlč. Želimirom Žuljevićem, kancelarom vlč. Nikolom Legcem te vjeroučiteljem u našoj školi vlč. Krunoslavom Siroglavićem.

Na početku misnog slavlja otac biskup pozdravio je učenike svih škola, napose prvašiće i poželio im sreću kako u ovoj, tako i godinama daljnjeg školovanja. U homiliji se biskup dotaknuo školovanja kao vida natjecanja, uspoređujući ga s Olimpijskim igrama i trkalištem gdje je više trkača, ali samo je jedan pobjednik. Objasnio je kako školska godina nije samo vrijeme kada treba dolaziti u školu i onda slušati učiteljice i učitelje, uzeti knjige u ruke i temeljito učiti kako bi se dobile dobre ocjene, nego da je to i vrijeme kada se u zajedništvu s Bogom mogu i trebaju ostvariti puno veća djela i ostvariti se u cjelovitu osobu u punini Božjoj. Biskup je rekao kako nikako nije dobro da slijepac vodi slijepca, ali u školi djecu uče učitelji – stručnjaci i osim znanja vode ih na put jedinog pravog Učitelja Isusa Krista.

Na koncu je pozvao djecu da kroz molitvu, koju je usporedio s navijanjem, bilo osobnu ili zajedničku, u svojim domovima i na nedjeljnim svetim misama svjedoče svoju ljubav prema Bogu koji će ih onda obilato nagraditi kako u školi, tako i na svim ostalim područjima.

Čitavu su misu animirali učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole. Tako su čitanja pročitali učiteljica Ivana Čuljak i profesor Josip Blagojević, Evanđelje je navijestio vjeroučitelj vlč. Krunoslav Siroglavić, molitve vjernika pročitali su naši osmaši, a pjevanje je predvodio zbor učenika naše Škole pod vodstvom profesorice Ljube Šolić.

VIŠE FOTOGRAFIJA OVDJE


Katolička osnovna škola u Požegi