2016-09-05 12:28:06

PO PRVI PUT U ŠKOLSKIM KLUPAMA

U Katoličkoj osnovnoj škola u Požegi započela je 5. rujna nova nastavna godina. Osim „starih“ učenika, tako je u školske klupe po prvi put sjelo i tridesetdevetero novih učenika, đaka prvaka osme generacije naše Škole.

Na ulazu u školsku blagovaonicu, gdje je za prvašiće i njihove roditelje upriličen prigodan program, dočekali su ih njihovi prijatelji iz drugog razreda, ravnatelj vlč. Želimir Žuljević  kao i njihove učiteljice Barbara Mikulić i Ivana Čuljak te su ih svi redom sa širokim osmjesima pozdravljali.

Početak programa započeo je  prigodnom pjesmom koju su izveli zboraši drugog razreda pod ravnanjem profesorice glazbe Ljube Šolić. Nakon toga je učenike i roditelje pozdravio ravnatelj Žuljević i zaželio im dobrodošlicu te je riječ predao osnivaču Škole mons. dr. Antunu Škvorčeviću.

Otac biskup je naglasio da je katolička škola posebna po odgojno-obrazovnom projektu utemeljenom na evanđeoskom poimanju čovjeka, po kojem on nije slučaj nego biće projektirano Božjom ljubavlju i voljom. Još je spomenuo da katolička škola ima odgojno-obrazovnu zajednicu koja nastoji navedeni projekt provoditi i da pri tom važnu ulogu imaju roditelji koji surađuju s djecom i učiteljima kako bi se na taj način djeci omogućio rast u cjelovitosti njihova bića.

Po završetku biskupovih riječi, izveden je niz prigodnih recitacija i pjesama, a potom je ravnatelj predstavio prvašima i njihovim roditeljima djelatnike Škole i njihove učiteljice. Nakon što je otac biskup zazvao na sve božji blagoslov, učiteljice su prozvale djecu i povele ih svaka u svoj razred gdje je susret i završio kratkim druženjem.

Djelatnici Katoličke osnovne škole u Požegi na čelu s ravnateljem Želimirom Žuljevićem te učiteljicama Barbarom Mikulić i Ivanom Čuljak od srca žele blagoslovljen i uspješan početak školovanja osmoj generaciji učenika naše Škole.

FOTOGALERIJA


Katolička osnovna škola u Požegi