2016-06-14 09:35:00

ZAHVALILI BOGU NA JOŠ JEDNOJ NASTAVNOJ GODINI

Na završetku školske godine, 10. lipnja požeški biskup  Antun Škvorčević u Katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi slavio je svetu misu zahvalnicu za sve učenike i djelatnike požeških katoličkih škola. S njime su koncelebrirali Ivica Žuljević, katedralni župnik i predstojnik Ureda za katoličke škole Požeške biskupije, Želimir Žuljević, ravnatelj Katoličke osnovne škole, Marijan Pavelić i Krunoslav Siroglavić, vjeroučitelji u spomenutim školama te Krunoslav Juraković, tajnik.

Pozdravljajući na početku misnog slavlja učenike upitao ih je jesu li radosni što završava još jedna školska godina, na što su jedni odgovorili potvrdno, a drugi niječno. Podsjetio ih je da je škola tek jedno od mjesta na kojima se odvija njihov život, da postoje  i druge stvarnosti, kao što su obitelj, prijatelji, igra i sl. Rekao je da ovom svetom misom želimo Bogu zahvaliti za sve ono lijepo i dobro što im se dogodilo u školi, ali i u obitelji te u igri s prijateljima.

Na koncu misnog slavlja biskup je zajedno sa svim nazočnima izmolio molitvu pape Franje u Godini milosrđa. Čestitao  je učenicima na postignutim uspjesima ove školske godine, i rekao da suosjeća s onima koji nisu baš bili najuspješniji, naglasivši da je i iskustvo neuspjeha važno za buduće životne bitke koje trebamo dobiti. Zahvalio je svima za sudjelovanje, osobito zboru Katoličke osnovne škola za pjevanje pod vodstvom učiteljice Ljube Šolić.  Svima je zaželio da tijekom ljeta ne postanu prazni, nego da i u odmoru i igri budu ljudi čija se srca svakog dana ispunjaju Božjom blizinom. Učenicima, učiteljima i svim školskim djelatnicima zaželio je blagoslovljeno ljeto i na sve njih zazvao Božji blagoslov.


Katolička osnovna škola u Požegi