2016-06-10 11:53:55

ZAVRŠNA PRIREDBA UČENIKA KATOLIČKE OSNOVNE ŠKOLE U POŽEGI

U četvrtak, 9. lipnja učenici Katoličke osnovne škole u Požegi održali su u Dvorani sv. Terezije Avilske završnu priredbu prigodom kraja nastavne godine. Program se sastojao od dva dijela, glazbenog i scenskog, koje su priredili zboraši i glumačka ekipa sedmih razreda. 

U prvom dijelu programa, nakon što su izveli himnu Škole, zboraši mlađeg i starijeg uzrasta pod ravnanjem profesorice Ljube Šolić predstavili su se skladbama kojima su na nedavnom državnom natjecanju u Varaždinu osvojili srebrene plakete.

Nakon toga se prisutnima obratio ravnatelj Škole vlč. Želimir Žuljević. Nakon pozdrava, iskrene riječi zahvale na pruženoj podršci i blizini u protekloj nastavnoj godini uputio je mons. dr. Antunu Škvorčeviću, osnivaču Katoličke osnovne škole. Potom je zahvalio stručnoj službi, učiteljima i tehničkoj službi, a napose učenicima i njihovim roditeljima za svu suradnju i  nastojanja kojima pomažu i prate rad Škole. Na koncu je ravnatelj Žuljević posebno zahvalio profesorici Šolić i vjeroučitelju vlč. Krunoslavu Siroglaviću koji je napisao i režirao središnji dio programa, predstavu "U zadnjoj klupi".

Predstavu "U zadnjoj klupi" odigrali su najstariji učenici Katoličke osnovne škole u Požegi, naši sedmaši. Okosnica je predstave priča glavnog lika, dječaka Marka. On je veliki vjernik i želi upisati katoličku gimnaziju, ali u tome nema potporu svoga oca, odvjetnika, koji sa sarkazmom gleda na vjeru. Uz pomoć majke, s kojom svake nedjelje odlazi na misu, ipak upisuje katoličku gimnaziju, ali ondje doživljava razočaranje jer ne pronalazi ono što je tražio, nego biva neprihvaćen od dijela razreda. Marko se teško razbolio i na koncu preminuo što je promijenilo njegova oca i dio razreda koji ga nije prihvatio. Predstava je na koncu rasplakala veliku većinu publika koja je burnim ovacijama i pljeskom više puta nagrađivala glumačku ekipu i njezina voditelja.

Kad su se emocije malo slegle, prisutnima se obratio i biskup Antun, koji je Katoličku osnovnu školu usporedio s biljkom koja raste nakon što se zasadi, da bi na kraju procvjetala u neki lijepi cvijet. -Koji je to metar koji treba mjeriti centimetre vašega rasta- upitao je učenike otac biskup i nastavio- to je osoba Isusa Krista. I mi vas mjerimo do koje ste životne razine izrasli jer se u Isusu Kristu raspupao i rascvao život, čak i u smrti.- Istaknuo je kako smrt nije najtragičnije što nam se može dogoditi ako smo zaista rasli i umirali sa Isusom. Na koncu je biskup zahvalio učenicima na prekrasnoj priredbi te djelatnicima Škole na čelu s ravnateljem i roditeljima za sve ono što su povezani jedni s drugima činili da ovi mladi ljudi rastu.


Katolička osnovna škola u Požegi