2016-05-06 11:35:55

Zborovi naše škole odlično odradili nastup na državnom natjecanju

U varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu održane su, 4. i 5. svibnja,  59. glazbene svečanosti hrvatske mladeži, dvodnevno državno natjecanje koje je okupilo 1 400 učenika s područja čitave Hrvatske među kojima se predstavilo i 55 učenika Katoličke osnovne škole u Požegi i to u dvije kategorije pod ravnanjem profesorice glazbe Ljube Šolić.

 

Zbor mlađeg uzrasta predstavio se skladbama Tić-Kosić, Lepi Juro i Jagoda. Za svoj su nastup zaslužili gromoglasni pljesak, a od stručnog povjerenstva zaradili su 87,00 bodova i srebrnu plaketu.

Zbor starijeg uzrasta predstavio se skladbama Zimsko jutro, Gospoja si milostiva i Pjevajmo novu Gospodu pjesmu te je također zaradio pljesak i ovacije, a povjerenstvo je nastup nagradilo s 86,40 bodova i, također, srebrnom plaketom.

Uz dirigentsku palicu profesorice Ljube Šolić, za glazbenu se pratnju pobrinuo Tomislav Jurić.

59. glazbene svečanosti održane su pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva kulture, Varaždinske županije i Grada Varaždina.

Čestitke našim zborašima, njihovoj voditeljici prof. Ljubi Šolić kao i svoj glazbenoj mladeži Hrvatske na izvrsnoj predstavi. Bravo!


Katolička osnovna škola u Požegi