2016-03-18 13:15:14

Križnim putem zahvalili Isusu i njegovu zemaljskom ocu Josipu

Učenici Katoličke škole u Požegi već tradicionalno na Žalosni petak obavljaju pobožnost Križnoga puta. Ove je godine Križni put bio još posebniji jer su osim Krista u njemu proslavili i zaštitnika svoje škole sv. Josipa. Kako je Bog podario lijepo vrijeme svi učenici predvođeni ravnateljem vlč. Želimirom Žuljevićem, i ostalim nastavnim i nenastavnim osobljem, ovu su pobožnost nakon tri godine ponovno obavili na požeškoj Kalvariji.

Križni put predvodio je sam ravnatelj, a svaku postaju molio je drugi učenik. Kako Škola ima trenutno četrnaest razrednih odjeljenja, svaki je razred dobio po jednu postaju, a svi zajedno pjevali su  tradicionalne pjesme koje se inače pjevaju uz pobožnost Križnog puta.

-Isuse i Marijo, sada krećemo s vama prateći vas dvoje na križnom putu. Želimo vam tako pokazati svoju ljubav i odanost. Priznajemo da smo vam često svojim riječima i djelima zadavali teške udarce od koji su ostajale rane u srcima naših prijatelja, braće i sestara. I svaki put kad smo bili sebični, oholi, uvredljivi, neistiniti, zadavali smo rane. One su boljele i vas Isuse i Marijo. Pomozite nam da možemo i mi svojim patnjama pridonijeti spasenju svome i spasenju svijeta – napisali su učenici u uvodu križnog puta.


Katolička osnovna škola u Požegi