2016-03-14 08:05:25

KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA DOBITNIK POVELJE HUMANOSTI GRADA POŽEGE

Na Dan grada Požege i Grgurevo, 12. ožujka 2016., održana je u Gradskom kazalištu svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su bila dodijeljena i javna priznanja. Tako je Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi dodijeljena Povelja humanosti. Čast da u ime Škole preuzme to krasno priznanje pripala je ravnatelju mr. Želimiru Žuljeviću.

Katolička osnovna škola u Požegi, od svoga osnutka 2009. godine,  uključena je, naime, u projekt školovanja djece u Beninu, jednoj od najsiromašnijih afričkih država. Školske godine 2009./2010., kada je upisana prva generacija učenika, oba tadašnja razreda uključila su se u projekt školovanja djece u Beninu. U suradnji s redovnicama Družbe Marije sestre, koje djeluju u Beninu, svaki je razred dobio ime jednog učenika, njegovu fotografiju i osnovne podatke. Dolaskom generacija novih učenika, svaki se razred uključuje u spomenuti projekt koji traje od prvog do osmog razreda.

U sedam godina djelovanja Katoličke osnovne škole u Požegi učenici su prikupili 40.000,00 kuna i time svojim siromašnim prijateljima iz Benina omogućili školovanje i jedan topli obrok dnevno, pri čemu su pokazali socijalnu osjetljivost i radost pomaganja svojim siromašnim vršnjacima.


Katolička osnovna škola u Požegi