2016-03-02 12:35:29

Najuspješnija osnovna škola na ovogodišnjoj županijskoj razini Lidrana

U utorak, 1. ožujka održana je Županijska smotra LiDraNo kojoj je domaćin bila OŠ Julija Kempfa. Katolička osnovna škola u Požegi ove se godine predstavila u svim kategorijama osim pojedinačnog scenskog nastupa te je polučila izvrsne rezultate.

U kategoriji literarnih radova Školu su pod mentorstvom prof. Romane Thür predstavljale učenice Magdalena Černušak, Hana Boban i Mia Ćorluka. Učenica Hana Boban sa svojom pjesmicom Kamenčić predložena je od strane stručnog povjerenstva za državnu razinu Lidrana.

U novinarskom djelu smotre Lidrano pod mentorstvom profesora Vjekoslava Marića u kategoriji samostalnih novinarskih radova našu je školu predstavila Leonarda Zelenika radom Pincek-pala, zuja i titranje...

U kategoriji radio-emisije Dora Marija Marić i Lucija Morvaj predstavljale su Školu emisijom "Uzbuna", a u kategoriji školskih listova, glavna urednica lista "Emanuel" Leonarda Zelenika predstavila je isti. Na oduševljenje cijele novinarske družine za državnu razinu stručno je povjerenstvo predložilo Leonardu i sa samostalnim novinarskim radom i s listom, a Doru Mariju i Luciju su također predložili za državnu razinu s radijskom emisijom. 

Zapažen dramsko-scenski nastup ostvarila je glumačka družina naše škole pod vodstvom učiteljice Anite Rašić te su za svoju adaptaciju teksta Vilme Lukanović Ah, ta lektira dobili niz pozitivnih kritika.

Čestitamo svim učenicima koji su dostojno predstavili našu školu na županijskoj razini smotre Lidrano i s četiri nominacije za državnu razinu, ponijeli epitet najuspješnije škole u Požeško-slavonskoj županiji.


Katolička osnovna škola u Požegi