2016-02-29 13:27:00

Bravo za nove frizure!

U petak 26. veljače u poslijepodnevnim satima u našoj je školi bilo prilično živo. U akciji Darujmo kosu naše učenice, mame i učiteljice naše škole odlučile su nesebično darovati kosu i tako pomoći malim bolesnicima. Vrijedne ruke, a i škarice naših frizerki-volonterki, ubrzo su rezale pramenove, pažljivo spremale svaku kosu u svoju vrećicu i slagale nove frizure, ostavljajući sve zadovoljnih i ozarenih lica. 

U goste nam je stigla ispred  udruge Kosa ljubavi gospođa Biljana Bjelajac-Poznić koja je pojasnila kako je do sada sakupljeno više od 5 tisuća donacija kose što je dovoljno za izradu novih 300 vlasulja. Najveći problem  sada je sama izrada perika jer vlasuljara ima malo, a potrebna su i značajnija financijska sredstva. Svaka donirana kosa ima svoj donatorski broj i redovito se objavljuje čija kosa je u kojoj vlasulji. U školi je prikupljeno preko 30 donacija kose. Zahvaljujemo na podršci i trudu naših frizerki  Valentini Bojanić, Mariji Cobović, Marinki Vitez, Marijani Pipinić, Ivani Horvatović, Ivani Rašić i Mirjani Bušić koje su nesebično odvojile vrijeme i dobru volju i bez kojih se ova akcija ne bi mogla održati. Zahvaljujemo svima onima koji su kosu donirali – od naših učenica, mama i učiteljica, a bilo je i onih koji su u našu školu došli iz drugih škola kad su čuli za akciju. HVALA SVIMA! Drago nam je da smo imali priliku biti dio svega ovoga!

U medijima:

http://www.rva.hr/vijest/2016/3490-foto-kosa-ljubavi-pomogle-smo-djeci-kojoj-je-kosa-potrebna-a-i-sve-smo-zadovoljne-novim-frizurama


Katolička osnovna škola u Požegi