2016-02-24 12:06:39

Domaćini Vjeronaučne olimpijade

U petak, 19. veljače 2016. po prvi puta domaćini Vjeronaučne olimpijade na biskupijskoj razini na kojoj je prisustvovalo 19 srednjih te 10 osnovnih škola bili su Katolička osnovna škola i Katolička gimnazija. Program je svečano otvorio gimnazijski školski zbor pjesmom Moj Isus, a uvodne riječi dobrodošlice uputio je predsjednik povjerenstva vlč. Marijan Pavelić. Nakon njega prisutnima se obratio i ravnatelj Katoličke osnovne škole vlč. Želimir Žuljević koji je pozdravio sve prisutne i poželio svima puno uspjeha u natjecanju.

Prvi pismeni dio natjecanja odvijao se u prostorijama naših škola gdje su se ekipe natjecale u pojedinačnom znanju o obitelji i braku što je bila i glavna tema natjecanja. Uslijedio je potom kratak obilazak grada koji je završio domjenkom za učenike i njihove mentore. Drugi dio natjecanja odvijao se u Dvorani sv. Terezije Avilske gdje su sve ekipe prisustvovale tomboli, a samo pet najboljih je sudjelovalo u daljnjem krugu natjecanja zvanom Milijunak.

Katolička osnovna škola je po prvi put sudjelovala na biskupijskoj razini Vjeronaučne olimpijade i ostvarala dobar rezultat. Ekipu su činili Mateja Raljević, Hana Boban, Petra Tomšić i Marin Grbeš kojima ovim putem od srca čestitamo.


Katolička osnovna škola u Požegi