2016-02-22 09:07:36

Ljubav u nama

Gradska knjižnica i čitaonica u Požegi i ovoga je puta bila ugodno mjesto druženja učenika. U srijedu 17. veljače održana je večer ljubavne poezije pod nazivom 'Ljubav u nama' koju je povodom Valentinova organizirala prof. Valentina Čurčić i učenici OŠ Antuna Kanižlića uz pomoć  i sudjelovanje učenika  naše škole i njihove nastavnice Dunje Šaro-Vojvodić.

Te smo večeri čuli mnoštvo stihova o ljubavi koja je neiscrpan izvor stvaralaštva. Stihovi su čitani na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku. Učenici naše škole predstavili su se na više načina. Večer je započela čitanjem teksta o svetom Valentinu koji je prisutnima pročitala učenica 5.a razreda naše škole Helena Černušak. Helena  nam je dala odgovore na pitanja zašto je upravo sveti Valentin zaštitnik zaljubljenih.

Potom je uslijedilo mnoštvo stihova na engleskom jeziku. Najslađa je bila dječja poezija na engleskom jeziku. Pjesmu 'Love sick' pročitao je Bruno Raguž, a pjesmu 'A Valentine for Mom' Anja Kovačević, oboje učenici 5.a razreda naše škole.

 Ovo veče su uveličale naše učenice Marta Rajić, Morena Tomljanović, Lucija Morvaj i Tena Korov glazbenom izvedbom pjesme benda The Beatles 'And I love her'.


Katolička osnovna škola u Požegi