2016-02-18 11:34:00

Nova humanitarna akcija u našoj školi

Poštovani roditelji i dragi naši učenici,

čeka nas još jedna akcija humanosti, velikog srca, ljubavi i dobročinstva. Neka nam korizmeno vrijeme donese taj duh, duh u kojem ćemo se osjetiti sretnima i zadovoljnima jer smo učinili nešto lijepo, korisno, dobro.

Svi ste čuli za dvanaestogodišnju djevojčicu Martu iz Osijeka čije je bezbrižno djetinjstvo i odrastanje naprasno prekinula maligna bolest. Agresivno liječenje kojemu se morala podvrći značilo je otpadanje i ostanak bez kose. Zahvaljujući udruzi Kosa ljubavi, Marti je poklonjena perika koja je izrađena od prirodne kose koju su donirale ne samo odrasle žene već i veliki broj djevojčica. 

Svjedoci smo da u današnje vrijeme sve veći broj djece oboljeva od zloćudnih bolesti. Svi možemo na različite načine pomoći. Udruga Kosa ljubavi bavi se prikupljanjem kose za izradu perika upravo za male bolesnike. Za izradu jedne perike potrebno je 6-8 repova ili pletenica, 80-110 sati rada i oko 5000 kuna. Mali bolesnici periku dobivaju besplatno zahvaljujući donacijama!

Donirajte i vi svoju kosu! U našoj će se školi održati humanitarna akcija prikupljanja kose za izradu perika ovakvim bolesnicima. Kosu mogu donirati učenici, njihovi roditelji ili prijatelji. Frizeri volonteri boravit će u školi (najvjerojatnije jedan dan u tjednu između 22. i 26. veljače) i biti na raspolaganju svima koji kosu žele odrezati. Donirana kosa treba biti 20 cm dužine, mora biti svježe oprana i suha, ne smije biti oštećena, može biti bojana.

Dolazi proljeće. Poklonite sebi novu frizuru s kraćom kosom! Postanite dio ove akcije i mislite na osmijeh onih kojima je kosa sada potrebnija! Vaša će ionako začas izrasti!

Svi zainteresirani mogu se javiti učenici Rafaeli Jakobović iz 7.b razreda. O točnom datumu održavanja akcije bit ćete naknadno obaviješteni. Za sve učenike koji se odluče donirati svoju kosu, roditelji će potpisati ugovor.

U nadi što većeg odaziva, unaprijed se zahvaljuju i srdačno vas pozdravljaju Rafaela i njezina nastavnica Dunja Šaro-Vojvodić.


Katolička osnovna škola u Požegi