2015-12-23 14:01:00

Božićno druženje i čestitanje

Djelatnici Katoličke osnovne škole u Požegi zajedno sa svojim prijateljima iz požeške Katoličke gimnazije okupili su se danas, 23. prosinca oko zajedničkog stola u školskoj blagovaonici kako bi svom osnivaču, ocu biskupu Antunu Škvorčeviću čestitali Isusovo porođenje.

Na početku susreta, nakon otpjevane advenske pjesme "Već se bliži" u ime djelatnika obje škole pozdravnu riječ, ali i riječ zahvale i iskrenih čestitki ocu biskupu uputio je ravnatelj Katoličke gimnazije prof. Ivan Bedeničić, nakon čega se prisutnima obratio biskup Antun.

Otac biskup istaknuo je kako je Bog iskazao svoju blizinu čovjeku preko djeteta Isusa. Bog je kako kaže sv. Pavao u poslanici Titu preko djeteta Isusa poslao milost Božja spasiteljica. Kad milost ili ljubav odgaja, ona pomaže da se odreknemo svega onoga bezbožnog i onda smo blizu samima sebi, kad smo blizu Bogu.U čovjeka je utisnut kod koji je viši od DNA, od kromosoma i gena, a to je milina odnosno milost Božja koja nama kroji našu sudbinu i ako smo svjesni te miliosti, tada se odvijaju najbolji procesi kako u životu tako i u školi. Zahvalio je djelatnicima za sve dobro što čine s velikom požrtvovnošću u katoličkim školama, istaknuvši kako oni čine veliko djelo jer odgajaju mlade koji će sutra biti stup našega društva te je svima poželio radostan i čestit Božić.

Na koncu, prije blagovanja, učiteljica Barbara Šipura i profesorica Davorka Olić-Mikić poklonile su biskupu Antunu prigodne darove u ime djelatnika obje škole.


Katolička osnovna škola u Požegi