2015-12-23 13:23:00

PREKRASNOM PRIREDBOM POŽELJELI SVIMA SRETAN BOŽIĆ

U Dvorani svete Terezije Avilske održana je u utorak, 22. prosinca božićna priredba Katoličke osnovne škole u Požegi. Učenici pod vodstvom profesorice Ljube Šolić te učiteljica Marine Dimovski i Barbare Šipura, pripremili su za svoje roditelje, braću i sestre, djedove i bake te ostale poštovane uzvanike zanimljiv i bogat program.

 

Program se sastojao od dva dijela. U prvom dijelu nastupio je školski zbor pod ravnanjem profesorice Ljube Šolić, te izveo splet prigodnih božićnih pjesama, a najzanimljiviji se trenutak dogodio kada je tijekom posljednje pjesme prišla obitelj i u kolijevku sa slamom položila svoga jednomjesečnog sinčića Frana.

Drugi dio programa sastojao se od recitacije, zatim igrokaza "Otkud vol i magarac" u režiji učiteljice Marine Dimovski, a u sklopu kojega se po prvi put predstavilo i školsko kazalište sjena pod vodstvom učiteljice Barbare Šipura.

Po završetku igrokaza prisutnima se obratio ravnatelj Škole vlč. Želimir Žuljević. Zahvalio je učenicima na prekrasnoj priredbi, kao i djelatnicima koji su s njima proteklih dana naporno radili i uvježbavali ih. Zahvalio je svima na svemu što čine za našu Školu od učenika, djelatnika pa sve do roditelja i djedova i baka, te je poželio svima čestit Božić.

Potom se prisutnima obratio posebni biskupov izaslanik mons. Josip Krpeljević. Prečasni Krpeljević ispričao je Oca biskupa i prenio njegove pozdrave. Posebno je zahvalio na krasnoj priredbi i na tome što su uložili svoje slobodno vrijeme kako bi sve obogatili za to divno iskustvo. Potom je poželio svima sretan i radostan Božić i to katolički Božić koji se slavi ne kupnjom i darovima, nego molitvom, pjesmom, okupljanjem u obitelji, a osobito svetom misom.

Na koncu je zbor izveo još dvije pjesme i poželio u ime učenika i djelatnika Katoličke osnovne škole u Požegi sretan Božić.  


Katolička osnovna škola u Požegi