2015-12-07 14:34:26

ODRŽANA VEČER MATEMATIKE

U četvrtak 3.12. u našoj se školi drugi puta zaredom održala manifestacija pod nazivom Večer matematike. U suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom organizirale su je učiteljice razredne nastave te učitelji matematike za sve učenike i roditelje. Veliki doprinos organizaciji dali su sami učenici uređujući učionice i hodnike u matematičkom duhu. Bila je to prigoda za izložiti mnogobrojne učeničke radove, posebice radove na projektima učenika sedmih razreda.

I ove godine posebno želimo istaknuti učenike šestih i sedmih razreda koji su pripremili i vodili mnoge (od ukupno 66) radionice u učionicama nižih razreda. Posjećenost ovog matematičkog događaja je bila iznimna te je hodnicima i učionicama naše škole prošlo oko 400 što učenika što roditelja.

Slatki dodatak bile su mnoge slastice u obliku brojki, geometrijskih likova i tijela te nagradna igra za posjetitelje. Kroz međusobno druženje djece i roditelje, smijeh, igru i matematičke smicalice mnogi su zaboravili na vrijeme i ugodno proveli ovu adventsku večer.


Katolička osnovna škola u Požegi