2015-12-01 09:23:37

Požeška biskupija financijski pomaže troškove prehrane potrebitim učenicima

Upravo smo ušli u vrijeme išćekivanja i radosti, jer će nam se uskoro poroditi Sin Božji, naš Gospodin i Spasitelj. Došašće je vrijeme kada idemo ususret Božiću, ali i kada se osvrćemo jedni ka drugima te pomažemo onima kojima je pomoć potrebna  mnogo više nego inače, iako bi to trebali činiti istim žarom tijekom čitave godine. Upravo je najbolji primjer kako treba pomagati kroz čitavu godinu Požeška biskupija na čelu s ocem biskupom dr. Antunom Škvorčevićem.

Katoličku osnovnu školu u Požegi trenutno pohađa 290 učenika. Od njezina osnutka svi učenici doručkuju u školskoj kuhinji, a učenici produženog boravka, kao i svi ostali koji to žele, ručaju u novouređenoj školskoj kuhinji.

Osnivač Katoličke osnovne škole u Požegi - Požeška biskupija, svjesna teške ekonomske situacije u kojoj se nalazi draga nam Domovina, pa tako i pojedini roditelji naših učenika, od samog početka djelovanja Škole pokazala je veliki senzibilitet i financijski pomagala roditeljima u plaćanju troškova prehrane. Tako je i za ovu školsku godinu Požeška biskupija u tu svrhu odobrila iznos od 30.000,00 kuna, što će uvelike pomoći obiteljima učenika naše škole, a roditeljima dati svojevrsnu sigurnost i spoznaju kako se Crkva i Škola kojoj su povjerili svoju djecu brinu za njih.

Ovim se putem zahvaljujemo našem osnivaču msgr. Antunu Škvorčeviću na njegovoj blizini i zauzetošću za duhovnu i materijalnu izgradnju novih generacija lijepe nam naše domovine.


Katolička osnovna škola u Požegi