2015-11-23 12:49:49

U Vrtu Božje ljubavi

Prošlotjedne još uvijek lijepe dane, mali vrtlari - učenici Katoličke osnovne škole u Požegi iskoristili su, uz pomoć svojih roditelja i jedne bake, kako bi uredili vrt iz kojeg već nekoliko godina ubiru plodove svoga rada.

Uz vodstvo učiteljice Lucije Lucić, koja je nositeljica projekta, učenici od 1. do 4. razreda pravi su vrtlari kojima je veliko zadovoljstvo kada vide kako im se njihov trud isplatio.

Svojim marljivim ručicama djeca se trude i zalažu kako bi pripremili zemlju da bude što kvalitetnija za ono što će biti posađeno u njoj. Do sada se njihov rad pokazao uspješnim jer uspijevaju na kvalitetnom i bogatom urodu.

Prošli su tjedan djeca pripremali zemlju za sadnju raznih plodova. Dosadašnji urod koji se ubere predaje se u školsku kuhinju u kojoj vrijedni kuhari pripreme izvrsna jela od povrća, a radost je veća što svi znaju o kakvom se povrću radi odnosno da je ono zdravo i ne zagađeno. Svi proizvodi se organski uzgajaju pazeći na suživot biljaka, a sadnjom ljekovitog bilja među gredicama žele se zaštiti biljke od nametnika kako bi se što bolje potaknuo rast povrtlarskih kultura.

Izvor:http://pozega.eu/roditelji-pomogli-djeci-u-uredenju-vrta-bozje-ljubavi-foto/


Katolička osnovna škola u Požegi