2015-11-01 13:50:00

ČARI GRADA ZAGREBA

Prekrasnog jesenskog dana, 30. listopada 2015. godine, četvrti su se razredi, uz pratnju učiteljica Barbare Šipure i Ivane Čuljak, uputili na terensku nastavu u grad Zagreb.Obrađujući gradivo Prirode i društva, upoznali smo glavni grad Republike Hrvatske pa je došao red da ga i pobliže doživimo.

Pustolovina je počela zanimljivim i poučnim razgledavanjem Tehničkoga muzeja gdje smo imali priliku posjetiti Planetarij, ali i prošetati rudnikom.

Izlet smo nastavili vožnjom prema Zoološkom vrtu  grada Zagreba gdje učenici nisu krili oduševljenje brojnim životinjskim vrstama. Najviše su nas zainteresirale zmije, majmuni, deve i lavovi. Nakon ručka i okrjepe, na zadovoljstvo dječaka, uslijedio je razgled stadiona Maksimir.

Dolaskom u centar grada, obišli smo Katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava, svima poznatiju kao Zagrebačka katedrala. Naime, riječ je o jednom od najvrjednijih i najpoznatijih spomenika hrvatske kulturne baštine.

Laganom šetnjom zagrebačkim ulicama upoznali smo čari Grada: Trg bana Josipa Jelačića, zdenac Manduševac, Kamenita vrata, Kulu Lotršćak, Trg svetog Marka na kojem se nalazi Crkva svetog Marka te zgrade Sabora i Vlade.

Uspinjačom smo se spustili do najduže ulice Ilice te posjetili novootvoreni Muzej iluzija. U Muzeju smo upoznali fascinantni svijet iluzija koji nam je poljuljao povjerenje u naša osjetila. Ušli smo u svijet koji nas je potpuno zbunio, ali i štošta naučio i oduševio.

Noseći sa sobom nova iskustva i znanja, umorni, ali sretni i zadovoljni, u večernjim smo satima krenuli prema svojoj lijepoj Slavoniji.


Katolička osnovna škola u Požegi