2015-09-17 13:10:18

SVEČANA PROMOCIJA ČETVRTE GENERACIJE MLADIH ČUVARA PRIRODE

16. rujna 2015. godine na Sovskom jezeru održana je svečana promocija četvrte generacije Mladih čuvara prirode. Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško – slavonske županije provodi program Mladi čuvari prirode svake godine s dvadeset i četvero najboljih učenika osnovnih škola naše županije. Tako je dosada ovaj program prošlo devedeset i šest učenika šestih razreda.

U ovoj generaciji Mladih čuvara prirode sudjelovali su i učenici naše škole: Marta Štimac, Petra Tomšić, Mate Vukić i Leonarda Zelenika pod vodstvom nastavnice prirode i biologije Sanje Kerner. Učenici su ovog proljeća prošli terensku nastavu i na taj način naučili kako se treba ponašati u prirodi, snalaziti se u njoj, pronaći hranu te kako ju očuvati. Naučili su promatrati, ali i doživjeti prirodu svim osjetilima, jer priroda se doživljava svim osjetilima, vidom, sluhom, okusom, dodirom i njuhom. Prošavši ovaj program, dužni su isto tako upozoravati ljude u svojoj okolini na pravilna ponašanja u prirodi.

Na Sovskom jezeru dodijeljene su im diplome, prošli smo poučnu stazu uz vodstvo ravnatelja Javne ustanove dr.sc. Ivice Samarđića, te nadzornika Predraga Livaka.

Napisala Sanja Kerner, prof.


Katolička osnovna škola u Požegi