2015-09-08 09:54:18

Uveličali otvorenje Katoličke osnovne škole u Virovitici

U ponedjeljak 7. rujna započela je još jedna nova školska godina, te je tom prigodom u Virovitici otvorena Katolička osnovna škola. Svečanom činu otvorenja uz predstavnike javnih vlasti, ravnatelje katoličkih i drugih škola kao i svećenike Virovitičkog dekanata, sudjelovao je i osnivač Katoličke osnovne škole msgr. dr. Antun Škvorčević, požeški biskup. Svečanost otvorenja Katoličke osnovne škole održana je u virovitičkom Kazalištu.

 

Prigodni jednosatni program održali su učenici Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici pod vodstvom profesorice hrvatskog jezika Sunčane Voronjecki i dječji zbor Katoličke osnovne škole iz Požege pod vodstvom profesorice glazbe Ljube Šolić uz glazbenu pratnju Tomislava Jurića.

Prigodne riječi pozdrava uputio je ravnatelj Katoličke osnovne škole u Virovitici vlč. Mario Večerić, a nakon njega prisutnima se obratio i požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević. Po završetku programa učenici Katoličke klasične gimnazije u Virovitici predali su prigodne darove novim učenicima Katoličke osnovne škole koji su potom u pratnji svojih učiteljica i roditelja prvi puta ušli u školu i svoju učionicu.


Katolička osnovna škola u Požegi