2015-06-15 12:38:00

Trećaši pokorili Slavoniju i Baranju

U četvrtak, 11. lipnja 2015. godine  trećih razreda sa učiteljicama Barbarom Šipura, Ivanom Čuljak  i Ivanom Mance uputili su se na školski jednodnevni izlet u Osijek i Park prirode Kopački rit pod nazivom  „Slavonija i Baranja“. Nakon upoznavanja s vozačom Ivicom i već znanom nam pratiteljicom Danijelom, uputili smo se u našu avanturu. 

Prva stanica našeg izleta bilo je prvo hrvatsko multipleks kino- Cinestar gdje smo pogledali dječju projekciju Spužva Bob na suhom, nakon koje smo se uputili prema Tvrđi. Na Tvrđi smo odmah posjetili Muzej Slavonije u pratnji kustosa Ante Grubišića.

Nakon detaljnog razgledavanja, na Tvrđi nas je dočekao lokalni vodič Kristina koja nam je na zanimljiv i učenicima pristupačan način dočarala kulturne znamenitosti grada Osijeka: Trg Svetog Trojstva, crkvu svetog Mihaela arkanđela, crkvu svetog Križa, Vodena vrata, konkatedralu svetog Petra i Pavla.

Nakon okrijepe  i odmora krenuli smo put Kopačkog  rita. Ondje nas je dočekao pratitelj Tibor Vaš. Nakon ukrcavanja na brod Vidra, uputili smo se u jedinstven doživljaj vožnje po jezeru i rukavcima Kopačkog rita. Nakon ugodne vožnje, autobusom smo se odvezli do obližnjeg dvorca Tikveš gdje nas je dočekala viša stručna savjetnica Biserka Vištica koja nam je održala zanimljivo i poučno predavanje o flori i fauni Parka prirode Kopački rit. 

Kako je Kopački rit „bogat“ s čak 21 vrstom komaraca, imali smo prilike osjetiti njihove ubode na vlastitoj koži. Punih novih znanja i zadovoljni viđenim uputili smo se našim kućama.

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJI


Katolička osnovna škola u Požegi