2015-06-16 13:26:49

TEBE BOGA HVALIMO

Misa zahvalnica

Učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole u Požegi kojima su se pridružili i njihovi prijatelji iz požeške Katoličke gimnazije s pravom javnosti, okupili su se posljednji dan nastavne godine, 16. lipnja u katedrali sv. Terezije Avilske kako bi zahvalili Bogu za još jednu sretno završenu školsku godinu. Misu zahvalnicu predvodio je biskup dr. Antun Škvorčević u zajedništvu s predstojnikom Ureda za katoličke škole Požeške biskupije vlč. Ivicom Žuljevićem, ravnateljem Katoličke osnovne škole vlč. Želimirom Žuljevićem, ravnateljem Katoličke gimnazije vlč. Robertom Mokrim te vjeroučiteljima vlč. Mariom Večerićem i vlč. Antom Ivićem.

Otac biskup je objasnio zašto smo se upravo na kraju školske godine okupili u crkvi. Rekao je da je ovo dan kada želimo zahvaliti Bogu ponajprije što je s nama bio i želio s nama nešto ostvarivati. Dok mu zahvaljujemo, moramo ga zamoliti da nam i oprosti za sve naše propuste koje moramo pokušati popraviti već u novoj školskoj godini, ako ne i prije.

Biskup je potom ispričao prispodobu kada je Isus ozdravio u Samariji desetoricu gubavaca, od kojih mu je samo jedan zahvalio. Isus kaže tom jednom: Ustani! Idi! Vjera te tvoja spasila. Kad se netko poveže s Isusom kroz svoje povjerenje, onda je on spašen. S Isusom se može preći i ona najveća granica koja se zove smrt. Protumačio je kako Isus nema u rukama lijek, nego ima moć Božje ljubavi kojom može ozdraviti i najtežu bolest. Tko povjeruje u Isusa postaje baštinikom svjetla koje je On uspostavio davši svoj život na križu za nas!

Pred kraj svete mise otac biskup zahvalio je svima za svu žrtvu koju su ponijeli sa sobom tijekom školske godine te je sve potakao i pozvao da budu na jesen još bolji i da poprave eventualne propuste.

Na koncu svete mise svi su radosno zapjevali pjesmu Tebe Boga hvalimo, predvođeni zborom naše Škole koji je pjesmom animirao i cijelo misno slavlje.


Katolička osnovna škola u Požegi