2015-06-12 12:52:00

ŠKOLA U PRIRODI - DALMATINSKI SPEKTAR

U ponedjeljak, 1.6.2015. učenici 4.a i 4.b razreda s učiteljicama Martinom Čerti i Lucijom Lucić uputili su se na višednevni izlet u Biograd na Moru  pod nazivom Dalmatinski spektar. U Nin smo došli oko 13:00h. Odmah smo po dolasku u pratnji stručnog vodiča razgledali staru gradsku jezgru, crkvu iz X.st i spomenik Grguru Ninskom. Upoznali smo se sa bogatom poviješću toga grada.

Potom smo se autobusom uputili prema Biogradu na Moru gdje smo se smjestili u hotel Adria. Nakon smještaja i kratkog osvježenja krenuli smo na kupanje. Dan smo završili večerom i šetnjom do grada.

Drugi dan smo započeli doručkom. Nakon doručka krenuli smo u razgled grada, te posjetili Gradski muzej i vidjeli iznimno zanimljivu izložbu „Blago potopljenog broda“ u pratnji kustosa Muzeja. Potom smo u grupama krenuli na vožnju podmornicom po Biogradskom akvatoriju. Upoznali smo se sa životom morske flore i faune. Vratili smo se u hotel na ručak. Poslijepodnevne sate proveli smo na kupanju i u školi plivanja.  Nakon večere zabavili smo se s glazbenim stolicama, te odmorili za nove izazove.

Treći dan smo posjetili Zadar. Lokalni vodič nas je poveo na razgled grada. Razgledali smo Kalelargu, Morske orgulje, Pozdrav Suncu, Trg pet bunara, Crkvu sv. Donata i Stošije. Nakon bogatog sadržaja kojeg nudi grad, posjetili smo Muzej antičkog stakla i uz pratnju kustosice  vidjeli radionicu za izradu predmeta od stakla metodom ručnog puhanja. Nakon ručka imali smo kratki odmor te školu plivanja. Prije večere smo organizirali nastavu. Učenici su ponovili prirodu i slikovno prikazali svoje doživljaje. Nakon večere organiziran je izbor za Miss i Mistera.

Četvrti dan smo započeli sv. misom u Šibenskoj katedrali. Nakon mise lokalni vodič nas je upoznao sa Krešimirovim gradom i bogatom kulturnom i povijesnom dimenzijom toga grada. Potom smo krenuli prema NP Krka. Nakon ručka prošetali smo poučnom  stazom Visovačkog i Prokljanskog jezera, Skradinskog buka i Starih mlinica. Na koncu smo krenuli prema hotelu i u grupama nastavili školu plivanja te redovnu nastavu gdje smo ponovili sadržaje matematike. Nakon večere učenici su se zabavili uz pidžama party.

Peti dan smo krenuli sa doručkom, te spremanjem stvari i odjavom iz hotela. Do ručka smo imali vremena za zadnje kupanje na bazenima. Nakon zabave i veselog druženja ručali smo i krenuli prema Smiljanu. U pratnji stručnih vodiča razgledali smo bogat i zanimljiv Memorijalni centar „Nikola Tesla“.

Bogati za jedno novo iskustvo i puni krasnih doživljaja naši četvrtaši napuštaju razrednu nastavu i postaju naši veliki učenicI.

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJI


Katolička osnovna škola u Požegi