2015-06-01 09:37:17

OBILJEŽAVANJE 8.DANA UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLE

Na zagrebačkoj Mladosti su se 29.05.2015 godine povodom Dana univerzalne sportske škole okupile mnoge sportske škole iz cijele Hrvatske. Ukupno je u programu sudjelovalo 696 učenika i 77 voditelja iz 21 županije. Ove godine Požeško-slavonsku županiju predstavljalo je ukupno 28 učenika Katoličke osnovne škole i osnovne škole Dragutina Lermana iz Brestovca. Učenici su bili pod vodstvom profesora fizičke kulture Albinka Bagarića i Maria Raguža.

Učenici su sudjelovali u različitim sportskim sadržajima primjerenim njihovoj dobi i zabavili se kroz 21 radno mjesto uz veoma ugodno i toplo vrijeme koje nas je pomazilo u ovome danu. Nakon što se odradio glavni dio programa naši mališani su hrlili prema olimpijcima koji su bili prisutni na sportskoj priredbi. Od olimpijaca vidjeli su Antoniju Mišuru, Gordana Kožula,Dubravka Šimenca i druge,a sa nekima su uspjeli i odraditi fotografiranje što je za ove mališane izuzetno bitan događaj.

Naši učenici su od organizatora dobili  sendviče i sokove, bijele majice i na kraju medalje i diplome za svoje sudjelovanje. Jedno prelijepo iskustvo za učenike 3. i 4 . razreda koji su uključeni u svojim školama u odjeljenja dodatnih sportskih aktivnosti. Na povratku kućama imali smo vremena i za sladoled koji je bio glavna okupacija za hlađenje nakon napornih aktivnosti naših mališana. Prijevoz je osigurala Požeško-slavonska županija.


Katolička osnovna škola u Požegi