2015-06-01 08:55:11

Vrijedni Božji narod u školskom vrtu

Katolička osnovna škola u Požegi obrađuje školski vrt nazvan “Vrt Božje ljubavi” kojega vode mali vrtlari, učenici od 1.do 4.razreda i roditelji koji se odazovu kada su obavljaju određeni veći zahvati u vrtu. U ovaj projekt se uključe i djelatnici Škole kada su u mogućnosti, a voditeljica vrta i malih vrtlara je učiteljica Lucija Lucić. 

U petak, 29. svibnja učenici, roditelji i djelatnici posvetili su se sadnji povrča i raznog bilja, kojoj je prethodilo priređivanje zemlje i priprema potrebnog za navodnjavanje.

- Danas ćemo kako se i vidi mnogo toga posaditi i imati ćemo jedan lijep, uredan vrt zasađen sa raznovrsnim biljem. Svako proljeće donosi nešto novo što sadimo, a evo trenutno se sadi korjenasto povrće, kupusnjače te ljekovito i začinsko bilje – rekla je učiteljica Lucija te nastavila, - Sav urod, kada za to dođe vrijeme i kada se ubere, donosimo u našu školsku kuhinju što naši kuhari upotrijebe u pripremi hrane za naše učenike. To su kvalitetni i zdravi proizvodi i ono što je najbitnije poznato nam je što jedemo jer znamo kako smo i na koji način to proizveli.-


Katolička osnovna škola u Požegi