2015-05-18 11:43:00

HODOČAŠĆE NA TRSAT

U subotu, 16. svibnja 2015., u Marijinom mjesecu, pošlo je dva autobusa učenika, roditelja, djelatnika i prijatelja Katoličke osnovne škole u Požegi na hodočašće Gospi Trsatskoj. Po samome dolasku pozdravili smo Gospu, izmolili pobožnost križnoga puta na trsatskoj Kalvariji te slavili svetu misu s ostalim pristiglim hodočasnicima. Preporučili smo Gospi našu „živu“ školu i sve one koji su u potrebi, na poseban način naše obitelji. Bila je to prigoda i za svetu ispovijed, kao i za duhovnu obnovu svih prisutnih hodočasnika.

Nakon razgledavanja samostana i pauze za odmor, zajednički smo pozdravili Gospu te krenuli put Opatije, uživajući u valovima i mirisu mora, u prelijepim parkovima i šetnicama, kao i ugostiteljskim ponudama.

Po povratku nismo mogli zaobići Nacionalno svetište sv. Josipa, zaštitnika naše škole. Srdačno nas je dočekao i primio rektor svetišta mons. Antun Sente. Protumačio nam je povijest svetišta te iznio mnoge primjere uslišanih molbi vjernika koji su se utekli u zagovor sv. Josipu.  I mi smo se pomolili, uputili molbe i utekli se u zagovor našem zaštitniku te ispunjena srca i duše, ali i umornoga tijela, krenuli put Požege u koju smo stigli u kasnim večernjim satima.

Piše: vlč. Želimir Žuljević, ravnatelj

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJI


Katolička osnovna škola u Požegi