2015-05-15 08:33:00

Naši mladi čuvari prirode

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije već nekoliko godina provodi projekt „Mladi čuvari prirode“, s ciljem razvijanja ispravne orijentacije školske djece u dobi od 10 do 14 godina prema prirodi i prirodnim vrijednostima. Tako su ove godine, 13. svibnja, mladi čuvari prirode sa svojim voditeljima prošetali "Stazom Sokolova". 

- Kroz projektne aktivnosti provodi se praktičan rad, izlazak na teren uz pratnju trenera, a ove godine sudjeluje po četiri učenika iz šest osnovnih škola s područja županije i to Vilima Korajca iz Kaptola, Vladimira Nazora iz Trenkova, Ivana Gorana Kovačića iz Velike, Zdenka Turkovića iz Kutjeva te Katolička osnovna škola i Dobriše Cesarića iz Požege - pojasnio je ravnatelj ustanove dr. sc. Ivica Samarđić.

Predstavljena je i nova radna bilježnica, terenski priručnik koji su izradile profesorice biologije Maja Davidović i Sanja Kerner.

- Na udžbeniku se radilo godinu dana i svojevrsna je radna bilježnica za mlade čuvare prirode - rekla je autorica Sanja Kerner, inače zaposlena u Katoličkoj osnovnoj školi. Djeca tijekom projekta popunjavaju bilježnice, a nakon dovršetka dobivaju priznanja i postaju mladi čuvari prirode.

Izvor:RVA


Katolička osnovna škola u Požegi