2015-05-12 14:10:00

PRVACI REGIJE ISTOK U MALOM NOGOMETU

U Požegi je danas, 12. svibnja, održano Prvenstvo u nogometu regije Istok za uzraste zaključno sa šestim razredom. Na natjecanju je nastupila i momčad Katoličke osnovne škole u Požegi pod vodstvom profesora Marka Vujnovića, koja je nastup izborila pobjedom na nedavno održanom Županijskom prvenstvu gdje je u finalu pobjedila momčad OŠ fra Kaje Adžića iz Pleternice.

U ovoj su se fazi natjecanja, osim naše, borile još četiri ekipe i to iz Vinkovaca, Oriovca, Višnjevca i Slatine.

Naši su učenici u prvoj utakmici, koja je odmah bila odlučujuća jer je pobjednik igrao u finalu, tijesno pobjedili ekipu iz Oriovca rezultatom 3:2. Iako su naši vodili 2:0, dvije minute prije kraja Oriovčani su poravnali rezultat, no David Sigurnjak desetak sekundi prije kraja zabija svoj treći ujedno i pobjedonosni gol za svoju momčad.

U drugoj skupini prolaz u finale osigurala je momčad Višnjevca pobjedama nad Slatinom i remijem protiv Vinkovaca.

Finale je bilo dramatično samo u početku kada su naši igrači kod rezultata 2:0 primili pogodak, ali su se brzo sabrali i rutinski svladali protivnika rezultatom 7:1.

Pobjedom u finalu regije Istok naši su učenici izborili nastup na Državnom malonogometnom školskom prvenstvu koje će se ove godine održati od 4.do 6. lipnja u Vinkovcima.

Iskrene čestitke profesoru Vujnoviću i učenicima na izvrsnom rezultatu!

Bravo, dečki!   


Katolička osnovna škola u Požegi