2015-05-11 13:11:43

Ponovno pokazali veliko srce pomažući prijateljima u Beninu

U ponedjeljak, 11. svibnja, Katoličku osnovnu školu u Požegi posjetila je časna sestra Maristela koja je na službi u Beninu. Nju su u školskoj blagovaonici dočekali učenici prvih razreda, te predstavnici učenika ostalih razreda i djelatnici naše škole. Na početku je sve prisutne, a posebno gošću, pozdravio ravnatelj vlč. Želimir Žuljević te je u nekoliko riječi predstavio istu i pojasnio kojom smo se prigodom svi okupili.

Časna sestra Maristela zahvalila je na pozdravima te je ispričala svoj put od postanka časnom sestrom pa do toga kako je postala misionarka u Beninu. Zatim je otkrila kakve su prilike u Beninu i kako je tamo živjeti. 

Nakon što je učenica prvog razreda Marija Fridrich otpjevala kratku pjesmu, učenici su mogli pitati dragu gošću što ih je zanimalo, a potom su predstavnici svakog razreda predali prikupljeni novčani iznos sestri Maristeli za školovanje svojih siromašnih prijatelja u dalekom Beninu. 

Susret je zaključen zvonkim glasićima naših malih đaka prvaka koji su, pod ravnanjem profesorice Šolić, pjesmom pozdravili našu nebesku Majku, nakon čega je časna Maristela, koja je bila u pratnji svoje susestre Valerike iz Požege, pošla na kratko druženje s ravnateljem i djelatnicima Škole.


Katolička osnovna škola u Požegi