2015-05-04 09:45:00

IZLET DJELATNIKA KATOLIČKE OSNOVNE ŠKOLE U SARAJEVO

Djelatnici Katoličke osnovne škole u Požegi, na čelu s ravnateljem vlč. Želimirom Žuljevićem, krenuli su 1. svibnja na dvodnevni izlet u glavni grad Bosne i Hercegovine – Sarajevo. Put je započeo molitvom te je nastavljen ugodnom vožnjom preko Slavonskog Broda, Dervente, Žepča i Zenice prema bosanskoj metropoli.

U Sarajevu je putnike dočekao jedan od lokalnih vodiča već u prijepodnevnim satima te je na zanimljiv način, svojstven tom podneblju, govorio o prošlosti, kulturnim znamenitostima te raznim povijesnim događajima koji su obilježili i izravno utjecali, ne samo na taj multikulturalni grad, nego i na čitavu regiju i cijeli svijet (početak Prvog svjetskog rata).

Vodič je tako izletnike proveo obalom Miljacke te im pokazao Gradsku vijećnicu, Inat kuću, Latinsku ćupriju (Principov most), Carevu džamija, Baščaršiju, Morića han, Gazi Husrev-begovu džamiju, Sahat kulu, Ferhadiju, sinagogu i katedralu Presvetog Srca Isusova u kojoj se zaorila iskrena i čista pjesma Isusu i Mariji.

Nakon razgledavanja uslijedilo je vrijeme za individualno razgledavanje grada te za ručak u jednoj od tipičnih ćevabdžinica na Baščaršiji. Djelatnici su se u poslijepodnevnim satima smjestili u sarajevski hotel Hollywood  gdje je upriličeno druženje uz svečanu večeru i glazbu.

Sljedećeg dana izletnici su posjetili izvor rijeke Bosne – Vrelo Bosne, nakon čega su još jednom obišli staru gradsku jezgru gdje su još jednom imali priliku kušati tradicionalnu bosansku kavu, a nakon ispijanja iste, puni dojmova krenuli su put Požege i svojih domova kamo su stigli u večernjim satima.

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJI


Katolička osnovna škola u Požegi