2015-04-28 13:01:46

Odlični na kvizu „Osunčana povijest“

U sklopu manifestacije Noć knjige, 23. travnja u 18:00 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Požegi održana je završnica kviza „Osunčana povijest“  u poznavanju nastavnih sadržaja iz povijesti i geografije za učenike petih i šestih razreda iz Požeško-slavonske županije. 

Nakon što  je održana  školska razina kviza 14. travnja, na Županijsku razinu pozvano je pet ekipa po kategoriji  iz onih škola koje su  ostvarile najveći broj bodova na školskoj razini. Iz naše škole pozvane su četiri ekipe petih razreda i dvije ekipe šestih razreda.  Ekipe su činile po troje učenike, a vrijeme odgovora na pitanja bilo je ograničeno na 15 sekundi. Učenici naše škole pokazali su odlično znanje iz povijesti i geografije u svojoj kategoriji.

Prvo  mjesto kod petih razreda  osvojila je ekipa Faraonke iz 5.a razreda u sastavu Nika i Iva Miličević te Tena Korov,  a drugo mjesto ekipa iz 5. b razreda u sastavu Hana Boban, Nora Šarić i Magdalena Černušak.

Najbolje ekipe šestih razreda bili su opet učenici iz naše škole, prvo mjesto osvojila je ekipa Dead line iz 6. b razreda u sastavu Leonarda Zelenika, Fran Pojer i Luka Marjanović, a drugo mjesto ekipa Madrista iz 6. a razreda u sastavu Rahela Grbeš, Ana Raštegorac i Fran Mjertan.

Uspjeh je tim veći što učenici trebali naučiti 90% nastavnih sadržaja iz povijesti i geografije u svojoj kategoriji. Čestitamo im na tome.

Za kviz ih je pripremala profesorica povijesti i geografije Davorka Olić Mikić.


Katolička osnovna škola u Požegi