2015-04-23 13:56:42

Raznim aktivnostima obilježili Dan planeta Zemlje

DAN PLANETA ZEMLJE NA NASTAVI ENGLESKOGA JEZIKA

Učenici 6.a i 6.b razreda danas su na nastavi Engleskoga jezika obilježili Dan planeta Zemlje. Odjenuli su zelene majice i nosili bedževe koje su sami napravili s porukama za današnji dan. Na satu su saznali kada i tko je dao ideju za obilježavanjem današnjeg datuma. Razgovarali su o tome kako i koliko brinu o svom okolišu. Na kraju sata su se dogovorili što bi svatko od njih danas mogao učiniti i tako dati mali doprinos očuvanju prirode i našeg planeta. Ideja nije nedostajalo: neću paliti sva svjetla kod kuće, neću uključiti računalo danas ili ako već moram, napravit ću što trebam i ugasiti ga, vozit ću bicikl umjesto da me roditelji voze, zatvarat ću slavinu dok perem zube, pokupit ću smeće na ulici ispred moje kuće, …

Na slijedećem satu ćemo vidjeti koliko smo 'zeleni' bili!

DAN PLANETA ZEMLJE U 5.A

Učenici  5.a razreda s razrednicom Davorkom Olić Mikić, ekološkim porukama  i anketom koju su osmislili i proveli među  sugrađanima obilježili Dan planeta Zemlje. Na satu razrednika  učenici su pisali ekološke poruke.   Potom  su napisane poruke lijepili za štapić i izradili u obliku  zastavica.  Osmislili su i anketu s pitanjima koju su  postavili našim sugrađanima. Pitali smo ih:

1. Da li znaju što se obilježava danas u Hrvatskoj i  oko 150 drugih država svijeta?

      67% ih je znalo što se obilježava.

2. Da li  u svojem kućanstvu odvajaju  otpad?

     71% ih odvaja plastiku, papir i staklo za reciklažu

3. Da li štede energiju?

     88% ih štedi, najviše vodu, električnu energiju i plin zimi kako bi što manje platili cijenu grijanju

Anketiranim građanima zahvalili smo na sudjelovanju u anketi i podijeli smo zastavice s ekološkim porukama.

Cilj nam je bio osvijestiti našim sugrađanima važnost  štednje energije, odvajanje otpada, recikliranja i razumnom korištenju  prirodnih resursa kako bi ih sačuvali za buduće naraštaje.  Jer Zemlja je naš jedini  dom.

DAN PLANETA ZEMLJE OBILJEŽEN I U 2.A

Učenici 2. razreda obilježili su 22. travanj dan planeta Zemlje tako što su vrijednim rukama očistili smeće iz obližnjeg parka u kojem često borave i učenici naše škole. To je dan na koji osobitu pažnju posvećujemo očuvanju okoliša i prirodnih ljepota našeg planeta.

Ukoliko želimo sačuvati zelenilo, životinje i sve ljepote naše Zemlje trebamo ju čuvati.

DAN PLANETA ZEMLJE U 1.B I 3.B

Dan planeta Zemlje spojio je 1.b i 3.b razred te su odlučili napraviti odličnu suradnju. Trećaši puni znanja o okolišu i otpadu podučili su svoje male prijatelje kako pravilno razvrstavati otpad. Od velike pomoći su im bili spremnici za otpad koje su napravile vrijedne ruke 3.a razreda. Podučeni novim znanjima, u parovima su očistili park u blizini Škole koji nam često posluži za igru. Nakon što su iz njega maknuli papiriće, opuške, plastične boce pa čak i stari usisavač, park izgleda puno ljepše, a naša Zemljica već lakše diše.


Katolička osnovna škola u Požegi