2015-04-11 09:15:00

„RADOST SLIKANJA UZ GLAZBU“

Nagrađen likovni rad Nike Gogić, učenice III.a razreda

U srijedu, 8. travnja 2015.g. učenica III.a razreda Nika Gogić zajedno sa svojom učiteljicom Barbarom Šipura i majkom Martinom, uputila se prema Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Povod njezina odlaska u Zagreb bilo je otvorenje izložbe  „Radost slikanja uz glazbu“, a ujedno je održana i konferencija za medije povodom otvorenja Tjedna glazbe za mlade koji se održava 9. i 10. travnja 2015.  u istoimenoj dvorani.

Naime, Nika je sudjelovala u natječaju „Radost slikanja uz glazbu“ čime je njezin likovni rad izabran kao idealno likovno rješenje za plakate, pozivnice i ostale materijale povodom održavanja ove manifestacije.  Ovogodišnji Tjedan glazbe za mlade posvećen je hrvatskim operetnim ostvarenjima, mjuziklima i rock operama te nosi naslov: „Od operete do rock opere (100% hrvatsko)“.

Od 1233 pristigla likovna rada iz cijele Hrvatske, Nika je osvojila posebnu nagradu za svoje djelo koju joj je uručio jedan od članova stručnog ocjenjivačkog suda, Tonko Maroević, poznati hrvatski likovni i književni kritičar. Posebna nagrada pripala joj je za sliku potaknutu slušanjem operete: „Mala Floramye“, I. Tijardovića. Istaknuo je da je rad oblikovno i koloristički posebno efektan, a kromatskim pojasevima u raspoređenima u suprotstavljenim smjerovima i unošenjem neujednačenih točkastih mrlja  veoma lijepo je dočarala ideju odslušane skladbe.

Nika je, kao i svi nagrađeni dobila putovanje agencije Art Travel u glazbeni grad po izboru, ulaznice prve kategorije za mjuzikl Milana Grgića i Alfija Kabilja JALTA, JALTA u Kazalištu Komedija, poklon paket Školske knjige, pretplatu Zagrebačke filharmonije za sezonu 2014./2015. po izboru te tri ulaznice za Tjedan glazbe za mlade.

Na izložbi je bilo izloženo i 190 radova učenika koji nisu nagrađeni. Između ostalih, izložen je bio i rad učenika III. a razreda Karla Makarevića te radovi učenica Tene Korov  i Nike Miličević  iz 5. a razreda pod mentorstvom učiteljice likovne kulture Ivane Stjepić.

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJI


Katolička osnovna škola u Požegi