2015-03-26 14:06:00

Sudjelovali na Hrvatskoj smotri LiDraNo 2015. u Šibeniku

Dana 23.ožujka 2015.godine u 5:00 sati, učenice Dora Marija Marić i Leonarda Zelenika te njihov  mentor, profesor Vjekoslav Marić, krenuli su na Hrvatsku smotru LiDraNo 2015. koja se ove godine održala u Šibeniku. Na državnu razinu pozvana je radijska emisija naše škole „Uzbuna“ koja je nastala na inicijativu i pod stručnim vodstvom Dorine mame, gospođe Ljiljane Marić, a uz pomoć našega informatičara, kao i gospodina Zvonimira Zelenike.

Po dolasku u Šibenik, smjestili su se u prekrasnom hotelskom naselju Solaris, u hotel Jure. Nakon što su se odmorili od puta, išli su na večeru. Poslije večere otišli su na svečano otvorenje u hotel Ivan na kojem je posebno zanimljiv bio nastup jednog country banda.

Drugi dan, nakon doručka učenice i mentor išli su na okrugli stol za radijske emisije. Tamo je povjerenstvo zajedno s prisutnima preslušalo i komentiralo sve emisije pa tako i našu. Uz nekoliko sugestija što valja popraviti, dobili smo niz pohvala i čestitke.

Trećeg, ujedno i posljednjeg dana, nakon doručka, učenici i mentori išli su na svečano zatvaranje na kojem su predstavljeni neki od literarnih i novinarskih radova te najzanimljiviji dramski izričaji. Nakon ručka svi su krenuli put svojih kuća. Naše učenice zajedno s knjižničarom kući su stigli sretni, zadovoljni i puni novih iskustava, a sklopili su i nova prijateljstva.

Napisala Leonarda Zelenika, 6.b


Katolička osnovna škola u Požegi