2015-03-06 08:27:37

TREĆAŠI POSJETILI ŽUPANIJSKU VIJEĆNICU I ŽUPANA

U srijedu, 4. ožujka 2015. g. učenici trećih razreda posjetili su župana Požeško – slavonske županije, Alojza Tomaševića u županijskoj vijećnici. Ugodno su ih dočekali djelatnici županije na čelu sa šeficom Ureda požeškog župana Sandrom Sekulić.

Nakon  što im se župan predstavio i objasnio svoju ulogu i funkciju u županiji, učenici  su ga obasuli pitanjima.  Kako je biti župan? Je li to težak posao? Samo su neka od mnogobrojnih pitanja koje su trećaši postavljali.

Učenici su podsjetili župana i s onim što su oni naučili o svojoj  domovini, ali i županiji, a to je da Hrvatska ima 21 županiju i da je Požega  upravno, kulturno, prosvjetno, zdravstveno, prometno i gospodarsko središte.  

  Osim toga, župana su imali priliku pitati i kao građani Požeško – slavonske županije, stoga su iznjeli što bi oni voljeli promijeniti u svojoj županiji i zamoliti župana da uvede neke promjene u korist svih građana županije.

Pitanjima radoznalih  trećaša nije bilo kraja pa bi ovaj susret potrajao satima da na koncu učiteljice nisu prekinule diskusiju.

Učenici i učiteljice zahvalili su županu, oprostili se,  i sa slatkim raspoloženjem iz Zvečeva, pošli u školu.

Piše učiteljica Barbara Šipura


Katolička osnovna škola u Požegi