2015-03-03 12:40:21

Izvrsni na županijskom natjecanju iz matematike

Prošlog petka, 27. veljače 2015. godine, jedanaest učenika naše škole sudjelovalo je na županijskom natjecanju iz matematike koje se održalo u Gimnaziji u Požegi. Ondje su našu školu predstavili fantastičnim poznavanjem matematike. S ponosom možemo ustvrditi da je u kategorijama u kojima smo se mogli natjecati (4.-6. razred) od mogućih devet nagrada u ruke učenika naše škole dospjelo čak četiri.

Posebno je potrebno istaknuti uspjeh učenika  Marina Grbeša, učenika 5.b razreda, koji je osvojio prvo mjesto s velikim brojem bodova (najvećim u svim kategorijama osnovne škole) te se nadamo njegovom pozivanju na državno natjecanje. U istoj kategoriji izvrsno treće mjesto zauzela je Hana Boban, također učenica 5.b razreda.

U kategoriji 4. razreda odlično drugo mjesto je osvojio Ante Jakovljević, učenik 4.a razreda. Nagrađenog učenika imali smo i u kategoriji 6. razreda gdje nas je razveselilo osvajanje trećeg mjesta učenika 6.a razreda Šimuna Banovića. Pohvale za iznadprosječno poznavanje matematike zaslužili su Ana Šain, Matko Rončević, Dominik Marcelja, Edi Šimić, Anja Kovačević, Jurja Mautner (4. razred) te Frano Romić (6. razred) koji su se svi plasirali među 15-ak najboljih matematičara Županije u svojim kategorijama. Učenici su se marljivo pripremali i vježbali pod mentorstvom učiteljica Lucije Lucić (4.a) i Martine Čerti (4.b) te viši razredi (5. i 6.) uz mentorstvo profesora  Josipa Blagojevića.   

 

Piše Josip Blagojević, prof.


Katolička osnovna škola u Požegi