2015-02-04 09:48:51

Katolička osnovna škola jedna od najboljih na LiDraNu

Županijska razina smotre LiDraNo 2015. održana je ove godine u Osnovnoj školi Dragutina Lermana u Brestovcu, 3. veljače, a učenici Katoličke osnovne škole u Požegi konkurirali su u literarnoj, novinarskoj te u kategorijama školski list i radijska emisija, te su polučili odlične rezultate.

U kategoriji literarnih radova predstavile su se, pod mentorstvom profesorice Romane Thür, učenica petog razreda Hana Boban s pjesmom „Klas“ te učenice šestog razreda Mia Ćorluka i Helena Kesić s pjesmama „Tišina“, odnosno „Srijeda, pola dva“.

U kategoriji skupni scenski prikaz za osnovne škole, pod mentorstvom učiteljice Anite Rašić, predstavili su se učenici nižih razreda Monika Tomac, Ena Raguž, Karla Kujundžija, Gabriela Grgić, Edita Sertić i Matej Raljević i to igrokazom „Bila jednom jedna riba“. Za svoju su izvedbu od strane stručnog žirija na čelu s državnim izbornikom Marijom Kovačem, dobili velike pohvale.

U kategoriji novinarskih radova pod mentorstvom profesora Vjekoslava Marića predstavila  se  je učenica šestog razreda Rafaela Jakobović sa svojom „Vinskom pričom obitelji Jakobović iz Ramanovaca“, a školski list Emanuel predstavila je učenica Lucija Morvaj uz pomoć glavne urednice Leonarde Zelenike. Dora Marija Marić i Leonarda Zelenika predstavile su se i kroz radijsku emisiju „Uzbuna“ koju su uredile i vodile.

Uspjeh je naše škole velik jer je od strane stručnog povjerenstva literarni rad Hane Boban „Klas“ predložen za državnu razinu, a za isti je Hana dobila i nagradu te priznanje. Osim nagrađenog Haninog rada i školski list Emanuel predložen je od strane stručnog povjerenstva za nastavak natjecanja na državnoj razini za što je Lucija Morvaj također primila nagradu i priznanje. Uz „Klas“ i „Emanuel“ svjetlo državne razne Lidrana možda ugleda i radijska emisija „Uzbuna“ za koju su učenice Leonarda Zelenika i Dora Marija Marić primile priznanja i nagrade.

Tako na koncu valja zaključiti da je Katolička osnovna škola u Požegi uz Osnovnu školu Dobriše Cesarića najuspješnija osnovna škola na ovogodišnjoj županijskoj razini smotre Lidrano s tri uratka predložena za državnu razinu.

Čestitke svim sudionicima.


Katolička osnovna škola u Požegi