2014-12-23 12:46:07

Predbožićni susret djelatnika katoličkih škola Požeške biskupije

I ove su se godine dan prije Badnjaka djelatnici katoličkih škola Požeške biskupije, Katoličke osnovna škole  i Katoličke gimnazije iz Požege na čelu s ravnateljima Želimirom Žuljevićem i Robertom Mokrim te Katoličke klasične gimnazije iz Virovitice na čelu s ravnateljem Marijom Voronjeckim, okupili na zajedničkom čestitanju Božića i domjenku u Odgojno-obrazovnom centru u Požegi na kojem je sudjelovao i otac biskup Antun Škvorčević.

 

Na početku je susreta profesor Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije u Požegi Ivan Bedeničić u ime svih djelatnika katoličkih škola čestitao biskupu Božić, a učiteljica Katoličke osnovne škole u Požegi Anita Rašić uručila mu je prigodni poklon i čestitku.

Potom je otac biskup zahvalio na lijepim riječima koje navješćuju Isusovo rođenje, te je uputio kratko i svoju pastirsku riječ. Progovorio je o pravom značenju Božića ispred onog materijalnog, o svjetlu koje, iako vrlo maleno, uvijek je jače od mraka, te o čudesnom rođenju našeg Gospodina koje se dogodilo u mraku te koje je odmah i pobjedilo mrak. Zatim je kratko progovorio o kulturi krščanstva koja nikako nije jednoumlje nego težnja ka životu što sličnijem Isusovu, a koji je živio po zakonima ljubavi. Na koncu je svima zahvalio za nastojanja koja čine u odgojno-obrazovnom procesu katoličkih škola te je svim djelatnicima i njihovim obiteljima poželio čestit Božić.

Nakon biskupovih riječi uslijedio je kratki domjenak i neformalna razmjena iskustava kroz druženje.

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJI

 


Katolička osnovna škola u Požegi