2014-12-23 09:19:27

BOŽIĆNA PRIREDBA KATOLIČKE OSNOVNE ŠKOLE U POŽEGI

U dvorani Gradskog kazališta Požega, 22. prosinca u večernjim satima održana je Božićna priredba Katoličke osnovne škole u Požegi. Odaziv na priredbu je bio toliki da je Gradsko kazalište jednostavno bilo premalo za sve one koji su željeli pogledati bogati program.

Program, koji su vrijedni učenici zajedno sa svojim učiteljicama i profesoricama uvježbavali kroz cijeli prosinac, sastojao se od seta pjesama koje je izveo naš školski zbor pod ravnanjem profesorice Ljube Šolić, zatim od recitacijskog dijela koji su vodile učiteljica Josipa Petriška Jugovac i profesorica Romana Thur.

Središnji dio programa zauzeo je Božićni igrokaz koji je, u suradnji s učiteljicama Barbarom Šipurom, Martinom Čerti, školskim zborom i uz pomoć ostalih učiteljica, smislila i izrežirala učiteljica Marina Dimovski.

Na koncu se programa svim prisutnima obratio i zahvalio ravnatelj naše škole vlč. Želimir Žuljević, te je riječ predao požeškom biskupu dr.  Antunu Škvorčeviću, osnivaču Škole. Otac biskup je zahvalio djeci na prekrasnom programu, pojasnio je svima kako je u programu istaknut Božić srca iznad svih ostalih stvari koje danas čine Božić. Zahvalio je i ravnatelju te djelatnicima Katoličke osnovne škole za svo dobro koje svojim radom i žrtvom čine djeci. Na koncu je zahvalio i roditeljima za povjerenje koje su dali odgojno-obrazovnom sustavu temeljenom na kršćanstvu. -Srcem se raduje, voli i vjeruje. Onaj koji nema srca, ne zna slaviti Božić- zaključio je biskup čestitavši svima Kristovo sveto rođenje.

Program je završio svečanom božićnom pjesmom "Narodi nam se Kralj nebeski", kada su se svi prisutni u dvorani ustali i složno u glas zapjevali!

SRETAN, ČESTIT I RADOSTAN BOŽIĆ, SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE ŽELE UČENICI I DJELATNICI KATOLIČKE OSNOVNE ŠKOLE U POŽEGI! 

VIŠE FOTOGRAFIJA U FOTOGALERIJI


Katolička osnovna škola u Požegi