2017-12-01 13:33:14

Apostolski nuncij u Republici Srbiji posjetio Katoličku osnovnu školu u Požegi

Srijemska biskupija nalazi se na području Republike Srbije a crkveno pripada Đakovačko-osječkoj metropoliji. Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić i požeški biskup Antun Škvorčević smatrali su radi toga važnim da  apostolskog nuncija u Beogradu Luciana Surianija bolje upoznaju s Metropolijom te su ga pozvali da posjeti njihove mjesne Crkve. Apostolski nuncij Suriani odazvao se na poziv te je u pratnji tajnika Apostolske nuncijature u Beogradu Filippa Colnago, 28. studenog posjetio Đakovo, a 29. studenog Požegu.

Biskup Škvorčević je s apostolskim nuncijem i đakovačko-osječkim nadbiskupom i metropolitom posjetio Katoličku osnovnu školu i Katoličku gimnaziju, gdje su ih dočekali djelatnici i učenici na čelu s preč. Ivicom Žuljevićem, predstojnikom Ureda za katoličke škole te vlč. Želimirom Žuljevićem, ravnateljem naše Škole.

Nakon kratkog prigodnog programa kojeg je izveo školski zbor pod vodstvom prof. Ljube Šolić, gosti su razgledali Školu te crkvu sv. Lovre, Katedralu, Riznicu Katedrale, Dom pape Ivana Pavla II., Kolegij i Dijecezanski muzej.


Katolička osnovna škola u Požegi